Hva er museografi og museologi?

Innholdsfortegnelse:

Hva er museografi og museologi?
Hva er museografi og museologi?

Video: Hva er museografi og museologi?

Video: Hva er museografi og museologi?
Video: På labben: Kan duodji som praksis være med å forme måten man ser verden på? 2024, Mars
Anonim

Museografi er, ifølge Riviere, et sett med tekniske og praktiske prinsipper implementert i museer. … På den annen side er museologi i ferd med å bli domene for kunstnere som bruker sine erfaringer og teorier for å bygge sine egne prosjekter, ofte basert på 'gjenstandens religion', praktisert i museer.

Hva betyr museografi?

: museumsmetoder for klassifisering og visning.

Hva er museologi en enkel definisjon?

Museologi eller museumsvitenskap er studiet om museer. Den utforsker museenes historie og deres rolle i samfunnet, så vel som aktivitetene de engasjerer seg i, inkludert kuratering, bevaring, offentlig programmering og utdanning.

Hva er forskjellen mellom museum og museologi?

er at museet er en bygning eller institusjon dedikert til anskaffelse, konservering, studier, utstilling og pedagogisk tolkning av gjenstander som har vitenskapelig, historisk, kulturell eller kunstnerisk verdi, mens museologi er design, organisering, og ledelse av museer.

Hva er museologiens natur?

Museologi av natur er både vitenskap og humaniora' Museologi er et omfattende begrep som dekker både de teoretiske og praktiske aspektene ved museumsdrift. Hvert fag leder mot spesialisering fra generalisering. Derfor, må museologi også lede for spesialisering.

Anbefalt: