Ville blindtarmbetennelsessmerter komme og gå?

Innholdsfortegnelse:

Ville blindtarmbetennelsessmerter komme og gå?
Ville blindtarmbetennelsessmerter komme og gå?

Video: Ville blindtarmbetennelsessmerter komme og gå?

Video: Ville blindtarmbetennelsessmerter komme og gå?
Video: Kollektivet: Mens - Episode 1 2024, Mars
Anonim

Blindtarmbetennelse starter vanligvis med en smerter i midten av magen (magen) som kan komme og gå. I løpet av timer går smerten til nedre høyre side, hvor blindtarmen vanligvis er plassert, og blir konstant og alvorlig. Å trykke på dette området, hoste eller gå kan gjøre smerten verre.

Kan blindtarmssmerter komme og gå i flere dager?

Blindtarmbetennelse kan være akutt eller kronisk. I akutte tilfeller av blindtarmbetennelse har symptomene en tendens til å være alvorlige og utvikle seg plutselig. I kroniske tilfeller kan symptomene være mildere og kan komme og gå over flere uker, måneder eller til og med år.

Hvordan føles blindtarmbetennelse i begynnelsen?

Det mest tydelige symptomet på blindtarmbetennelse er en plutselig, skarp smerte som starter på høyre side av nedre del av magen. Den kan også starte i nærheten av navlen og deretter bevege seg lavere til høyre. Smerten kan føles som en krampe i begynnelsen, og den kan bli verre når du hoster, nyser eller beveger deg.

Hvordan utelukker du blindtarmbetennelse?

Det er ingen blodprøve for å identifisere blindtarmbetennelse. En blodprøve kan vise en økning i antall hvite blodlegemer, noe som peker på en infeksjon. Legen din kan også bestille en abdominal eller bekken CT-skanning eller røntgenbilder. Leger bruker vanligvis ultralyd for å diagnostisere blindtarmbetennelse hos barn.

Kan blindtarmbetennelse komme sakte?

Makesmerter

Blindtarmbetennelse innebærer vanligvis en gradvis innsettende kjedelig, kramper eller verkende smerter i hele magen.

Anbefalt: