Hvem er tordenguden?

Innholdsfortegnelse:

Hvem er tordenguden?
Hvem er tordenguden?

Video: Hvem er tordenguden?

Video: Hvem er tordenguden?
Video: Thor: The Mighty God of Thunder - (Norse Mythology Explained) 2024, Mars
Anonim

I germansk mytologi er Thor (/θɔːr/; fra gammelnorsk: Þórr Þórr Mjölnir (/ˈmjɔːlnɪər/, gammelnorsk: Mjǫllnir [ˈmjɔlːnez̠ of the]) hammeren tordenguden Thor i norrøn mytologi, brukt både som et ødeleggende våpen og som et guddommelig instrument for å gi velsignelser. https://en.wikipedia.org › wiki › Mjölnir

Mjölnir - Wikipedia

[ˈθoːrː]) er en hammersvingende gud assosiert med lyn, torden, stormer, hellige lunder og trær, styrke, beskyttelse av menneskeheten og også helliggjøring og fruktbarhet.

Hvem er den greske tordenguden?

Zeus er himmelens gud i gammel gresk mytologi. Som den viktigste greske guddomen regnes Zevs som herskeren, beskytteren og faren til alle guder og mennesker. Zevs er ofte avbildet som en eldre mann med skjegg og er representert med symboler som lynet og ørnen.

Er Thor og Zevs det samme?

Thor og Zevs er begge mektige guder, noe som gjør dem ekstremt like. I gresk mytologi kalles Zevs også tordenguden, men han omfatter mange flere ansvar og krefter. Zevs er himmelens gud, som inkluderer torden, lyn, regn og vær, men mer enn det er han gudenes konge.

Hvem er stormguden?

Stormguden er en guddom i religionen til den druknede Gud, fulgt i Jernøyene i Westeros. Han er fienden til den druknede Gud og den jernfødte. Stormguden antas å bo i et slott i skyene og sende vind og bølger for å lokke jernfødte ut av kurs eller vrake skipene deres.

Hvem er den sterkeste tordenguden?

Thor har aldri vært den eneste tordenguden. Før Thor var det Zeus, og Zeus har returnert for å gjenvinne tittelen som universets mektigste tordengud … gjennom erobring.

Anbefalt: