Hva er conns syndrom?

Innholdsfortegnelse:

Hva er conns syndrom?
Hva er conns syndrom?
Anonim

Primær aldosteronisme (også k alt Conns syndrom) er en sjelden tilstand forårsaket av overproduksjon av hormonet aldosteron som kontrollerer natrium og kalium i blodet. Tilstanden behandles med medisiner og livsstilsendringer for å kontrollere blodtrykket, og i noen tilfeller kirurgi.

Hva er den vanligste årsaken til Conn syndrom?

De fleste tilfeller er tilfeldige, men noen er videreført fra en forelder. Conns syndrom kan skyldes en tumor på binyrene (et godartet kortik alt adenom). Det kan være forårsaket av en merkelig vekst i begge binyrene (kjent som bilateral binyrehyperplasi). Begge helseproblemene fører til at for mye aldosteron frigjøres.

Er Conns syndrom alvorlig?

Uten riktig behandling lider pasienter med hyperaldosteronisme ofte av dårlig kontrollert høyt blodtrykk og har økt risiko for hjerteinfarkt, hjertesvikt, slag, nyresvikt og tidlig død. Men med passende behandling kan denne sykdommen behandles og har en utmerket prognose.

Hvordan behandles Conns syndrom?

Kirurgisk fjerning av svulsten er den definitive behandlingen for Conns syndrom. Prosedyren, k alt en adrenalektomi, kurerer vanligvis det høye blodtrykket og de lave kaliumnivåene, som vanligvis går tilbake til det normale hos de fleste pasienter.

Hvordan føles Conns syndrom?

Tegnene og symptomene forbundet med Conns syndrom (primær hyperaldosteronisme) inkluderer lavt kalium i blodet (som forårsaker hyppig vannlating), muskelkramper og hjertebank (føler at hjertet banker på). Disse symptomene inkluderer tretthet, angst, depresjon, hodepine og hukommelsesvansker.

Anbefalt: