Hvordan blir jeg kvitt agorafobi?

Innholdsfortegnelse:

Hvordan blir jeg kvitt agorafobi?
Hvordan blir jeg kvitt agorafobi?

Video: Hvordan blir jeg kvitt agorafobi?

Video: Hvordan blir jeg kvitt agorafobi?
Video: @arcitcgardener viser deg hvordan du blir kvitt bananfluer og hærmygg 🌱 2024, Mars
Anonim

Antidepressiva. Visse antidepressiva k alt selektive serotoninreopptakshemmere (SSRI), som fluoksetin (Prozac) og sertralin (Zoloft), brukes til behandling av panikklidelse med agorafobi. Andre typer antidepressiva kan også effektivt behandle agorafobi. Medisiner mot angst.

Kan du overvinne agorafobi på egenhånd?

Selv om det finnes tiltak du kan ta på egen hånd, kan det å søke agorafobi-hjelp fra en profesjonell skape betydelige forbedringer i symptomene og den generelle livskvaliteten. Kognitiv atferdsterapi (CBT) er en av de vanligste formene for psykoterapi som brukes til å behandle agorafobi.

Hva er grunnårsaken til agorafobi?

Psykologiske faktorer som øker risikoen for å utvikle agorafobi inkluderer: en traumatisk barndomsopplevelse, som at en forelder dør eller blir seksuelt misbrukt. opplever en stressende hendelse, som dødsfall, skilsmisse eller å miste jobben.

Hvor lang tid tar det å komme over agorafobi?

Din fobi og unngåelse varer vanligvis seks måneder eller lenger.

Vil agorafobien min forsvinne?

Hvis ubehandlet, de agorafobe følelsene kan vare i årevis etter at den traumatiske hendelsen inntraff. Individuelle panikkanfall varierer i lengde. Et panikkanfall varer vanligvis mellom 10 og 30 minutter, selv om noen mennesker har rapportert timelange angrep. Selv om disse hendelsene er ubehagelige, er de alltid midlertidige.

Anbefalt: