Kan du blande etanol og blekemiddel?

Innholdsfortegnelse:

Kan du blande etanol og blekemiddel?
Kan du blande etanol og blekemiddel?

Video: Kan du blande etanol og blekemiddel?

Video: Kan du blande etanol og blekemiddel?
Video: Торий 2024, Mars
Anonim

Etanol eller isopropylalkohol reagerer med natrium hypokloritt i blekemiddelet, og skader på nervesystemet, øynene, luftveiene, huden, nyrene og mer er din å beholde.

Er det trygt å blande blekemiddel og etanol?

Blande av blekemiddel og rødsprit kan skape kloroform som kan skade leveren, nyrene, hjernen, hjertet og benmargen. Hydrogenperoksid og eddik gjør pereddiksyre som er svært etsende og usikker. Hvis noen vasker hjemme, bør enkeltpersoner sørge for at de ikke blander disse kjemikaliene.

Hva kan ikke blandes med blekemiddel?

Bleach og ammoniakk produserer en giftig gass som kalles kloramin. "Det forårsaker de samme symptomene som blekemiddel og eddik - sammen med kortpustethet og brystsmerter," sier Forte. Mange glass- og vindusvaskere inneholder ammoniakk, så bland aldri dem med blekemiddel.

Kan du blande blekemiddel og Dawn?

Dawn skrev VERIFY-teamet, «Ingen av våre Dawn-oppvaskvæsker inneholder ammoniakk. Men du bør ikke blande oppvaskmiddel med noe rengjøringsmiddel, inkludert blekemiddel. … Så vi kan VERIFISERE at blekemiddel og oppvaskmiddel er en giftig kombinasjon. Ifølge Texas Poison Control Network, hvis du blir utsatt, kan det drepe deg.

Hva er to kjemikalier som eksploderer når de blandes?

Det er en blanding av to husholdningskjemikalier som eksploderer. Det var Bleach and Ammonia. Ditt hverdagskjøkken har rengjøringsutstyr. Alkohol og blekemiddel.

Anbefalt: